Sneg će u Srbiji padati narednih 24 sata

Sremska Mitrovica – Sneg će u Srbiji nastaviti da pada najmanje narednih 24 sata, kažu u Republičkom hidrometereološkom zavodu. Snežni talas će obuhvatiti čitavu zemlju, a prognoze kažu da će nesmanjenim intenzitetom padati u toku dana i večeri.

U celoj Srbiji su jutros zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo na Zlatiboru, gde je u šest sati izmereno minus 17 stepeni.U Sjenici je bilo minus 14, a na Paliću, u Negotinu, Kikindi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Sremskoj Mitrovici minus 12 stepeni.

U Beogradu je jutros bilo minus 10 stepeni, a zbog snega koji pada saobraćaj se odvija otežano, stvarajući kolaps u celom gradu.

Na najopterećenijim putnim pravcima – autoputevima i na državnim i magistralnim putevima, kolovozi su vlažni, a snega ima do pet centimetara.

I narednih sedam dana očekuje nas veoma hladno vreme, uz jutarnje temperature do minus 20 stepeni, a tokom dana temperatura neće prelaziti minus tri.

Neznatno otopljenje očekuje se oko 8. februara. Sneg će naročito padati tokom vikenda i u ponedeljak, a temperatura će preći nulu tek polovinom meseca.

Vanredna situacija prouzrokovana nezapamćeno niskim temperaturama i snežnim padavinama do sada je proglašena u 16 opština.

You May Also Like