Slovenački ulagači obišli Vranjaš

Sremska Mitrovica – Predstavnici Slovenije u društvu gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, obišli su poznato privredno dobro Vranjaš, nekadašnjeg giganta u proizvodnji voća.

Prilikom posete, slovenačkoj delegaciji predstavljene su radne industrijske zone pogodne za ulaganje, ali i plodna zemljišta pogodna za razvoj voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, među kojima je i privredni posed Vranjaš.

Stvaranje uslova i davanje subvencija za skladištenje i preradu voća, udruživanje voćara radi prodaje velikim kupcima, ali i subvencionisanje kamate za kredite pri podizanju voćnjaka, uslovi su koji će najviše uticati na odluku slovenačkih privrednika da ulažu u naš grad.

Prema rečima gradonačelnika Branislava Nedimovića, privredno dobro Vranjaš najpovoljnije je zemljište za ulaganje u voćarstvo, dok su pojedine parcele pogodne i za razvoj vinogradarstva.

Proizvodnja je svakako najbitniji deo cele priče, plodno zemljište na južnoj padini Fruške gore sa nekoliko jezera sigurno će dati velike prinose i zaposliti veliki broj ljudi, dodao je mitrovački gradonačelnik.

Po utiscima pojedinih slovenačkih privrednika, u narednom periodu svakako možemo očekivati značajna ulaganja u oblasti privrede. Kako kaže Matija Romšek direktor poslovne zone u Sloveniji, izgledi za razvoj poslovne zone na našim prostorima veoma su dobri.

Druženje je završeno prijatnom plovidbom rekom Savom i posetom prijateljskoj utakmici fudbalskih klubova iz Mačve.

 

You May Also Like