Sava je naše more

Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, koja nosi titulu jedne od najlepših plaža u Srbiji, ove godine je usla spremnija i uređenija u kupališnu sezonu.

Pored toga što su vremenski uslovi idealni za kupanje, na povećan broj kupača uticalo je to, što savska voda na početku sezone odgovara zahtevu predviđenom za vode IIb klase namenjene rekreaciji i kupanju građana, a bezbednosno- higijenski uslovi su podignuti na najviši nivo.

“Mitrovačko more”  kako ga mnogi sugrađani zovu, tokom prepodneva radnim danom, u proseku poseti oko 700 kupača, dok je u poslepodnevnim satima taj broj oko 1000.

Broj kupača vikendom je duplo veći,  tako da u proseku dnevno oko 1500 do 2000 kupača poseti gradsku plažu.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“, pored svakodnevnog održavanja higijene na plaži, tokom kupališne sezone vrši i dezinfekciju peska svaka dva dana.

Ove godine, za razliku od prošlih, četiri dnevna i dva noćni čuvara obezbeđivaće plažu do kraja sezone, a spasilačka služba pojačana je dodatnim ljudstvom, tako da ove godine za sigurnost kupača brine četiri spasioca na kopnu i jedan na spasilačkom čamcu na vodi.

Kao i prethodnih, tako i ove godine na gradskoj plaži  stacionirana je  medicinska služba Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

 

 

You May Also Like