Sremska Mitrovica – Sve ono čemu su nekadašnji radnici Mitrosa, stečajni upravnik i gradonačelnik Branislav Nedimović stremili u međusobnim dogovorima, konačno će biti rešeno. Mitros je u formalnom smislu pred prodajom.

U dnevnim listovima objavljen je oglas za prodaju Mitrosa iz stečaja, nekadašnjeg giganta u mesnoj industriji, nakon čega sledi prikupljanje ponuda i otkup ove kompanije.

Prema rečima gradonačelnika Branislava Nedimovića, u celoj priči najvažniji su  radnici koji su sve vreme verovali u obnovu proizvodnje u svojoj fabrici i sve vreme se nadali da će Mitros dobiti novog vlasnika i novu priču koja će biti simbol razvoja Mitrovice.

„Mitros kao jedna od najznačajnijih kompanija u privrednoj prošlosti Sremske Mitrovice itekako zaslužuje našu pažnju. Ono što dugujemo radnicima koji su ulagali izuzetne napore da bi zaštitili Mitros, jeste da nađemo novog strateškog partnera i ispoštujemo interese svih radnika“, objasnio je gradonačelnik Nedimović povodom oglašavanja prodaje Mitrosa.

Nakon formalnog procesa za prikupljanje ponuda, koji traje 30 dana, novi kupac rešiće probleme, kako stečajnog veća i suda koji prodaju Mitros u formalnom smislu, tako i svih radnika koji su radili u Mitrosu.

Gradonačelnik je naglasio da je prilikom posete slovenačke delegacije, zainteresovane za kupovinu  Mitrosa, pogon zatečen u izuzetno dobrom stanju, sve zahvaljujući bivšim radnicima koji su svoje preduzeće konstantno održavali.

Tokom pregovora sa potencijalnim kupcem Mitrosa, insistiraće se na tome da prioritet prilikom zapošljavanja imaju bivši radnici Mitrosa.

You may also like