Rekonstrukcija krova ambulante u Bosutu

Sremska Mitrovica – U selu Bosut završeni su radovi na rekonstrukciji krova na zdravstvenoj ambulanti.

Inicijativu za rekonstrukciju krova ambulante dao je Dom zdravlja Sremska Mitrovica, dok su radovi na rekonstrukciji iste povereni Direkciji za izgradnju grada. Tokom adaptacije vredne oko 2,9 miliona dinara zamenjena je kompletna krovna konstrukcija, postavljen nov crep i limarija,  kao i krovna i gromobranska izolacija.

Sedlarević Siniša, medicinski tehničar zdravstvene ambulante u Bosutu, rekao je da je ova zdravstvena ambulanta do pre izvesnog vremena bila u trošnom i neuglednom stanju, ali da je oko pre mesec dana krenula adaptacija ovog objekta, počevši od krovne konstrukcije, koja je rađena po svim propisima i standardima. U narednom periodu nastaviće se radovi na adaptaciji ovog objekta, postavljanjem izolacije i  grejanje.

Aleksandar Pordanović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, prilikom obilaska završnih radova na rekonstrukciji krova na zdravstvenoj ambulati u Bosutu, rekao je da je za meštane Bosuta veoma bitno da imaju kvalitetnu primarnu zaštitu.

Ambulanta je bila u jako lošem stanju, prokišnjavala je i postojala je pretnja je da se sruši.

„Uložili smo značajna sredstva da bi sanirali krov ambulante, i u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima, sve u interesu da meštani našeg sela imaju kvalitetne uslove za lećenje“, dodao je Prodanović.

Dražen Damjanović, meštanin sela Bosut rekao je da je Bosut kao selo dobilo značajna ulaganja od strane lokalne samouprave na čelu sa Aleksandrom Prodanovićem, što dosta znači za samo selo.

„Radovi na rekonstrukciji krova ambulante je poslednja investicija u selu, i vrlo smo zadovoljni. Nadam se da se neće stati na tome, i da će se selu poklanjati paznja kao i do sada“, dodao je Damjanović.

 

 

 

 

 

You May Also Like