Sremska Mitrovica – Do 15.novembra ratari imaju mogućnost da nabave regresirano dizel gorivo na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje dizel goriva za jesenje poljoprivredne radove.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju 40 litara goriva po hektaru prijavljenog obradivog poljoprivrednog zemljišta koje se kupuje po važećim maloprodajnim cenama na NIS pumpama, a koje se kasnije regresira.

Iz Ministrarstvsa poljoprivrede apeluju na poljoprivredne proizvođače da tokom kupovine goriva obrate pažnju na tačan broj registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, koji se upisuje na fiskalni račun prilikom kupovine, kao i da se pre kupovine raspitaju o važećoj maloprodajnoj ceni, jer cene goriva nisu iste na svim maloprodajnim objektima distributera.

Gorivo se može kupovati više puta, ali se zahtevi za regresiranje i refakciju plaćene akcize mogu podneti samo jednom, nadležnoj filijali Uprave za trezor, najkasnije do 22. novembra 2012. godine, navodi se u saopštenju.

Poljoprivrednik sa popunjenim fiskalnim računima odlazi u Upravu za trezor u svom mestu i podnosi dva zahteva.

Jedan zahtev za regres goriva, koje daje Ministarstvo i on iznosi 23 dinara po litru, uz popust koji daje ovlašćeni distributer od 15,40 dinara za D2 i 1,5 dinar za evrodizel, a drugi zahtev je iznos refakcije, čiji iznos će biti utvrđen u skladu sa propisima o povraćaju akcize.

You may also like