Putari zakrčili ulice grada

Sremska Mitrovica – Zaposleni u preduzeću „Putevi SM“ iz Sremske Mitrovice koji su stupili u štrajk 3. septembra, danas su radikalizovali isti.

U znak protesta zbog neisplaćenih zarada i blokade računa preduzeća, zaposleni u „Putevima SM“, održali su danas protestni skup u 10:00 časova.

Nakon protestnog skupa koji je održan u prostorijama preduzeća, koje se nalaze na Voganjskom putu, oko 70 radnika sa mehanizacijom krenli su  u protestnu voznju , kroz ulice Palanka, Arsenija Čarnojevića, Svetog Dimitrija do Gradske kuće gde su se i zadržali, pa nastavili ulicom Kralja Petra I, nakon čega će se istom maršutom vratiti u preduzeće.

Tokom zadržavanja  ispred Gradske kuće, prisutnim štrajkačima obratio se gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

U kratkom obraćanju, Branislav Nedimović je rekao da je upoznat sa problemima preduzeća „Putevi SM“,  i da će nastajati da ti problemi u najkraćem vremenskom roku budu rešeni.

Zaposleni su  štrajk do sada  ispoljavali prekidom rada, ostankom na radnim mestima i okupljanjem u preduzeću.

Štrajk se organizuje radi ispunjenja strajkačkih zahteva a to je isplata zarada za mesece maj, jun i jul, isplata putnih troškova za navedene mesece, isplata bonusa za 2010. godinu zaposlenima na osnovu ugovora i dobijanje zaštitnih radnih odela i obuće.

 

You May Also Like