Prijem olimpijskih takmičara u Gradskoj kući

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, održan prijem mitrovačkih učesnika na ovogodišnjoj Olimpijadi „London 2012“.

Prijemu su prisustvovali olimpijski takmičari, članovi atletskog kluba Sirmium – Sremska Mitrovica, Dragana Tomašević, srpska rekorderka u bacanju diska kojoj je ovo treće učešće na olimpijskim igrama, Danijel Furtula, Crnogorski reprezentativac, koji je učešće na ovogodišnjoj olimpijadi u Londonu obezbedio zahvaljujući debitantskim nastupom na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, ujedno i najmladji učesnik olimpijade u ovoj disciplini.

Pored olimpijskih takmičara prisutni su bili gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, trener olimpijaca Danilo Krtinić kao i neki od mitrovačkih privrednika koji su pored Opštine Sremska Mitrovica, pomogli ovaj projekat.

 

Gradonačelnik Branislav Nedimović je takmičarima poželeo srećan put uz želju da osvoje što bolje rezultate na ovogodišnjoj olimpijadi, na kojoj će Dragana Tomašević svoje umeće pokazati 03. avgusta a Danijel Furtula 06.avgusta. Gradonačelnik je naglasio da je velika čast kada grad poput Sremske Mitrovice ima šansu da pošalje čak dva takmičara na Olimpijadu i da bi budžet za sport u 2013. godini trebao biti udvostručen, jer je sport važan faktor za naš grad i Srbiju, kao ulaznica u svetske krugove.

 

You May Also Like