Preminula glavna i odgovorna urednica “Sremskih novina”

Sremska Mitrovica – Iznenada, posle kraće bolesti, 10. maja, u Sremskoj Mitrovici, preminula je Jovanka Beba Zurković, glavna i odgovorna urednica “Sremskih novina”. Rođena je 17. decembra 1956. godine u Rumi, od naredne godine živela u Sremskoj Mitrovici, gde je školske 1974⁄75. maturirala u Mitrovačkoj gimnaziji.

Novinarstvom se počela baviti pre tri decenije, da bi u “Sremske novine” došla 1. aprila 1987. i u redakciji radila, najpre, kao saradnik lista zadužen za šidsku opštinu. Jedno vreme je bila pomoćnik glavnog i odgovornog urednika. Posle privatizacije lista, 2005, najpre je zamenik, a potom i v.d. glavnog i odgovornog urednika “Sremskih novina”.

Od avgusta 2005. do prerane smrti obavljala je dužnost glavne i odgovorne urednice.Bila je vrhunski profesionalac, novinar istraživač, komentator i reporter, potpuno posvećena odgovornoj i teškoj novinarskoj profesiji. Sarađivala je i sa drugim listovima u zemlji, poslednjih nekoliko godina bila je dopisnik dnevnog lista “Danas”.Komemoracija povodom smrti Jovanke Zurković održaće se u petak, 11. maja u 13 časova u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici.Sahrana je u 16 časova na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

 

You May Also Like