Sremska Mitrovica – Inicijativu za ukidanje PDV-a i smanjenje marži na hranu i opremu za bebe potpisalo je više od 130.000 građana Srbije, kažu organizatori.

Prebrojavanje potpisa je u toku, a sredinom iduće nedelje inicijativni odbor na čelu sa Fondom B92 predaće ih Narodnoj Skupštini Srbije. Prikupljanje potpisa za ukidanje PDV-a i smanjenje marži na bebi hranu i opremu je završeno, potpisi se još uvek prebrojavaju, a za sedam dana prikupljeno je četiri ili pet puta više od 30.000 potpisa, koliko je zakonski potrebno da bi vlasti razmotrile narodnu inicijativu.

U Sremskoj Mitrovici tokom tri dana, koliko je trajalo prikupljanje potpisa, prikupljeno je preko 1000 potpisa građana.

Akcija prikupljanja potpisa u Sremskoj Mitrovici podržala je Gradska uprava za predškolsko obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i omladinu i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Ipak mnogi koji nisu imali vremena da se potpišu u zakonskom roku, a žele da obnaroduju želju za ukidanjem ove vrste nameta to će moći da urade na internetu.

Njihovi potpisi neće stići u Skupštinu, ali će pokazati značaj ukidanja PDV-a i smanjenje marži na pelene i druge neophodne stvari za prve dane života budućih građana ove zemlje.

You may also like