Sremska Mitrovica – Prema izveštaju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, stanje bezbednosti u Sremu od početka godine u odnosu na isti period prošle godine je povoljnije.

Načelnika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Zorana Smajića, kaže da je u oblasti suzbijanja kriminaliteta registrovano je 2.139 krivični dela, ili 3,30 odsto manje nego prošle godine. Nije bilo sukoba na verskoj i međunacionalnoj osnovi, a poboljšana je i bezbednost saobraćaja.

Na putevima u Sremu u proteklih osam meseci registrovano je preko 20 hiljada saobraćajnih prekršaja. Otkriveno je 3,5 hiljade vozača koji su pod dejstvom alkohola upravljali motornim vozilima.

U skoro 800 saobraćajnih nezgoda poginulo je 20 lica, ili za 6 lica manje nego u 2011. godini, izjavio je  Vladimir Roljić, komandir SPI za Grad Sremska Mitrovica.

Kako je prvi čovek mitrovačke Policije, načelnik Smajić, rekao veliki iskoraci načinjeni su i u drugim oblastima.

U posmatranom periodu, na osnovu iznetih činjenica, može se zaključiti da je u Sremu bilo manje kriminala. Registrovano je 2.139 krivičnih dela, ili za 3,30 procenata manje nego u 2011. godini.

Sva krivična dela iz grupe teških krivični dela su rasvetljena, a izvršioci su procesuirani.

Od početka godine u oblasti privrednog kriminaliteta, kako je rečeno, podnete su 74 prijave protiv 106 lica, a materijalna šteta koju su prouzrokovali iznosi skoro 124 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i