Popunjeni kapaciteti „Pčelice“ u gradu

Sremska Mitrovica – Upis mališana u novu školsko-vaspitnu godinu u Predskolskoj ustanovi “Pčelica” završen je krajem meseca maja. Kao i prethodnih godina kapaciteti predskolske ustanove u gradu su popunjeni, dok objekti u nekim selima nemaju dovoljno dece da bi realizovali rad.

Nataša Kopčić, načelnica Gradske uprave za predškolsko obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i omladinu, kaže da dve hiljade mališana u Sremskoj Mitrovici pohađa predškolsku ustanovu „Pčelica“, i da će tako biti i u novoj školsko-vaspitnoj godini 2012/13. Kao i prethodnih godina, i ove godine kapaciteti u gradu su puni, dok u seoskim sredinama nema dovoljan broj deca da bi  se kapaciteti popunili.

„U gradu su upisana sva deca, vrtići su puni, tako da su roditelji dobili mogućnost da se izjasne u koji objekat bi želeli da upišu svoju decu. Na žalost iz određenih okolnosti ne može se svima izaći u susret jer su kapaciteti limitirani, tako da su roditeljima ponuđeni neki alternativni objekti. Ono što je najvažnije, jeste da liste čekanja ne postoje, da su sva deca upisana u vrtiće prema mestu stanovanja, i tako dobila mogućnost da borave u objektima“, dodala je nataša Kopčić.

Naknada za boravak u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ se nije menjala godinama, u pitanju je cena u iznosu od 2900 dinara za celodnevni boravak,  što je 20% odsto od  ukupne ekonomske cene, ostatak finansira grad iz svog budžeta.

Boravak u predškolskoj ustanovi je besplatan za decu koja se nalaze u hraniteljskim porodicam, decu čiji su roditelji korisnici materijalne pomoći, decu ometenu u razvoju i decu trećeg i četvrtog roda rodjenja.

Vesna Konstantinović, direktorica Predškolske ustanove „Pčelica“, rekla je da će preko leta raditi svi objekti, osim objekta „Maslačak“ koji se nalazi u stambenom naselju „29.Novembar“, koji će biti zatvoren od 1. do 20. jula zbog zamene stolarije na objektu.

 

You May Also Like