Sremska Mitrovica – Šest porodica čiji su stanovi izgoreli u požaru koji je 23. decembra potpuno uništio stambenu zgradu u Jug Bogdanovoj ulici u Sremskoj Mitrovici dobilo je, odlukom Gradskog veća, po 100.000 dinara jednokratne pomoći.

Time je ispunjeno obećanje gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića da će grad hitno pomoći ovim porodicama da pronađu krov nad glavom.

Prema njegovim rečima, gradske službe intenzivno traže najbolje rešenje za stambenu zgradu koju je požar ostavio bez krova, a unutrašnjost potpuno izgorela ili uništena, pa je rešenjem inspekcije zgrada stavljena van funkcije i pod katanac.

U isto vreme, gradske službe su dobile zadatak i da predlože trajno rešenje za celo naselje od osam zgrada i šezdesetak stanova, izgrađenih pre više decenija sa pregradnim zidovima od gips-kartonskih ploča i spoljnim zidovima od azbesta. Jedan od problema u celom poslu jesu i nerešeni imovinski odnosi oko zemljišta na kome je izgrađeno naselje i niz drugih pravnih pitanja koja nisu rešena u procesu otkupa stanova.

Možda Vam se svidi i