Plaža spremna za kupače, sezona počinje sutra

Sremska Mitrovica – Kupališna sezona na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici počinje u petak 15.juna, i trajaće sve do 30. septembra.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“, pred početak nove sezone, preduzelo je sve neophodne radnje kako bi gradsku plažu učinili lepšom, i opravdali titulu, jedne od najlepših plaža u Srbiji.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije“, Josip Novotni, rekao je da su neke stvari vezane za uređenje gradske plaže urađene još krajem prošle sezone, kupljeni su novi mobilijari, koji su pred početak ove sezone i postavljeni, a u narednom periodu biće postavljeni i novi sadržaji za decu, čime će najmlađi posetioci kupališta dobiti više prostora za igru.

Ove godine, za razliku od prošlih, četiri dnevna i dva noćni čuvara obezbeđivaće plažu do kraja sezone, a spasilačka služba pojačana je dodatnim ljudstvom, tako da će ove godine za sigurnost kupača brinuti četiri spasioca na kopnu i jedan na spasilačkom čamcu na vodi.

Kao i prethodnih, tako i ove godine na gradskoj plaži biće stacionirana medicinska služba Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“, pored svakodnevnog održavanja higijene na plaži, tokom kupališne sezone vršiće i dezinfekciju peska svaka dva dana, a Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica vršitiće analizu savske vode jednom nedeljno.

Zamenik gradonačelnika Grada Sremska Mitrovica, Srđan Kozlina, rekao je da je na ponos svih Mitrovčana, i ove godine u potpunosti uređena jedna od najlepših plaža na području Republike Srbije, na kojoj će moći celo leto da provode svoje slobodno vreme.

 

You May Also Like