Sremska Mitrovica – Potrošačima i korisnicima prirodnog gasa, iz kategorije domaćinstva, omogućeno je plaćanje gasa na rate, kažu u Javnom preduzeću “Srem-gas”.

Odloženo plaćanje dela računa za potrošnju prirodnog gasa odnosi se na meces decembar, januar i februar, kada će se prvi deo računa, od 65 odsto, plaćati po ispostavljanju računa do 17. u mesecu, a drugi deo računa, od 35 odsto, plaćaće se tek za šest meseci, i to bez kamate.

Prema rečima direktora „Srem-gas” Vladimira Sanadera, ovo preduzeće angažovalo je sve unutrašnje rezerve i kapacitete kako bi se izašlo u susret potrošačima.

„S obzirom na krizni period i na to da su kupci navikli na jedan režim plaćanja, odluka Javnog preduzeća “Srbijagasa” o ukidanju odloženog plaćanja izazvala je loše reakcije. Tokom naredna tri meseca računi i potrošnja su najveći, pa je iz tih razloga Javno preduzeće “Srem-gas” odlučilo da svojim potrošačima omogući da i u narednom periodu na lakši način izmiruju svoje obaveze“, objasnio je direktor Sanader.

Da podsetimo, Javno preduzeće “Srbijagas“ donelo je odluku da se ukida odloženo plaćanje od 37,5 odsto od ukupnog računa za isporučeni prirodni gas.

Nakon toga, mitrovačko JP „Srem–gas“ bilo je primorano da obustavi reprogram odloženog plaćanja na šest meseci.

To znači da je u ovoj grejnoj sezoni račune trebalo plaćati u ukupnom iznosu mesečne potrošnje, a dosadašnja mogućnost plaćanja računa u dva dela ovom odlukom je ukinuta.

Korisnici gasa ipak neće morati svoje račune da izmiruju u celosti, nego će, uz ove povoljne olakšice, ipak na vreme obezbediti dovoljne količine prirodnog gasa i tako ispratiti još jednu grejnu sezonu.

 

 

You may also like