Olimpijada zvanično otvorena

Sremska Mitrovica – Danas u 13:30 časova, na gradskom trgu, zvanično je otvorena IX školska Olimpijada. Povodom svečanog otvaranja Olimpijade, Sremsku Mitrovicu su posetili ambasador Velike Britanije Dejvid Mek Falan i predsednik delegata Evropske Unije Vensan Dezer.

Pre učešća u svečanom otvaranju IX školske Olimpijade, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović u Gradskoj kući je razgovarao sa delegatima o tome koliko je bitno da grad i predstavnici lokalne samouprave, kao i građani Sremske Mitrovice, ulažu u sport i kulturu, što je vrlo bitan faktor za razvoj mladih u Srbiji.

Predsednik delegata EU Vensan Dezer i britanski ambasador Dejvid Mek Falan su se zahvalili na pozivu da prisustvuju današnjoj svečanosti i još jednom naglasili da su ovakva sportska dešavanja vrlo bitna, iz razloga što povezuju učesnike, takmičare iz cele Srbije. Da je bavljenje sportom i učešće na takmičenjima ovog tipa, bitan faktor u odrastanju mladih, jer se bez truda, zalaganja i timskog duha, ne mogu ni postići dobri rezultati.

You May Also Like