Sremska Mitrovica – Ulice Pivarska, Vodna i Kuzminska uskoro će dobiti novu vodovodnu mrežu u ukupnoj dužini oko 500 metara.

Reč je o rekonstrukciji distributivne mreže kojom se stari azbest cementni cevovod zamenjuje novim od kvalitetnijeg materijala polietilena.

Istovremeno, radovi obuhvataju rekonstrukciju postojećeg čvorišta, kao i izradu jednog novog sa ugradnjom ventila i druge opreme neophodne za nesmetano snabdevanje vodom. Obnovljene kućne priključke dobiće i 25 domaćinstava u tom delu grada.

Uz rekonstrukciju vodovodne mreže koja je u Zmaj Jovinoj ulici završena prošle godine, ovim će biti kompletirani radovi u sklopu raskrnice koju čine ulice Zmaj Jovina, Pivarska, Vodna i Kuzminska.

Inače, radovi se izvode u okviru revitalizacije putne infrastrukture na pomenutoj lokaciji. Predračunska vrednost posla je oko 4 miliona dinara. Kako je planirano, radovi bi trebalo da budu završeni tokom oktobra meseca.

Unapređenje komunalne infrastrukture u sklopu ovakvih projekata primer je dobre prakse da se poradi i na zameni podzemnih vodovodnih instalacija.

Novi cevovodi, čvorna mesta i priključci ubuduće će garantovati potrošačima u tom delu grada kvalitetnije vodosnabdevanje, kažu u „Vodovodu“.

 

 

Možda Vam se svidi i