Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, i ovog leta je jedna od nauređenijih i najbezbednijih plaža na teritoriji Srbije.

Ove godine, za razliku od prošlih, četiri dnevna i dva noćni čuvara obezbeđivaće plažu do kraja sezone, a spasilačka služba pojačana je dodatnim ljudstvom, tako da ove godine za sigurnost kupača brine četiri spasioca na kopnu i jedan na spasilačkom čamcu na vodi.

Kao i prethodnih, tako i ove godine na gradskoj plaži  stacionirana je medicinska služba Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“, pored svakodnevnog održavanja higijene na plaži, tokom kupališne sezone vršiće i dezinfekciju peska svaka dva dana, a Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica vršitiće analizu savske vode jednom nedeljno.

Pred kraj prošle kupališne sezone kupljeni su novi mobilijari, koji su pred početak ove sezone i postavljeni, a postavljeni su i novi sadržaji za decu, čime su najmlađi posetioci kupališta dobiti više prostora za igru.

Bez obzira na to što su mere bezbednosti na gradskoj plaži podignute na najviši nivo, noćno kupanje je zabranjeno, a kupači se mogu noću kupati na sopstvenu odgovornost.

Glavni razlog za zabranu noćnog kupanja, jesu mere bezbednosti, jer spasilačke službe rade do 20:00 časova, i samim tim, nakon toga kupanje se smatra nebezbednim i rizičnim.

 

You may also like