Najuspešnije škole Sremskog okruga u sportu

Sremska Mitrovica – Najuspešnijim školama Sremskog okruga u školskom sportu za 2010-2011. godinu uručene su nagrade.

Prvo mesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je školi „Petar Kočić“ iz Inđije, dok je kod srednjih škola najuspešnija bila mitrovačka Ekonomska škola „9.maj“.

Mitrovčani su sa skoro 700 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu školu ubedljivo zauzeli prvo mesto u kategoriji srednjih škola. Oni su braneći boje Ekonomske škole „9. Maj“ na takmičenjima koja su bila u školskoj 2010-2011. godini zabeležili odlične rezulatate.

Kod osnovaca pehar za najuspešniju školu pripao je školi „Petar Kočić“ iz Inđije, dok je drugo mesto u ukupnom plasmanu zauzela škola iz Laćarka koja je u kategoriji pionirki imala najviše bodova.

„Uspeh mitrovačana u školskom sportu rezultat je dosadašnjih ulaganja i napora nadležnih da se sport afirmiše među mladima, posebno u godini kada je Mitrovica domaćin Školske olimpijade”, kaže Bogdan Božin, pomoćnik načelnika za sport.

Svečanosti dodele nagrada koja je upriličena u Gradskoj kući u Mitrovici prisustvovali su i predstavnici Saveza za školski sport Srema i Vojvodine.

You May Also Like