Mitrovica sledeće godine domaćin Kupa Evrope u atletici

Sremska Mitrovica – Naredne godine u martu mesecu, Sremska Mitrovica će biti domaćin Kupa Evrope u atletici u bacačkim disciplinama.

Uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice, ova sportska manifestacija biće organizovana i u našem gradu.

Druge nedelje marta 2013. godine u Mitrovicu će stići oko 40 predstavnika evropskih zemalja, a mitrovački Atletski stadion, jedini objekat te vrste u Srbiji, ugostiće preko 300 takmičara.

„Kup Evrope u atletici, u bacačkim disciplinama, predstavlja najvažniji događaj koji je ikada organizovan u Mitrovici. Ne dešava se svaki dan da neko ugosti 40 predstavnika evropskih zemalja, a ovo je sjajna prilika da ceo svet čuje za naš grad i to koliko ulažemo u sport“, rekao je Aleksandar Spajić, potpredsednik AK „Sirmium“.

Prema rečima generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, Mitrovica je jedan od retkih gradova koji je dobio priliku da bude domaćin jednom ovakvom sportskom događaju. Svojim lepotama, uz jedinstveni atletski stadion po standardima evropske atletike i izuzetnom voljom predstavnika lokalne samouprave, Mitrovica potvrđuje da je grad atletike, koji će iz godine u godinu biti sve posećeniji i poznatiji.

Da je podrška Grada neizostavna i ovog puta, naglasio je mitrovački gradonačelnik Branislav Nedimović, koji je ukazao na značaj ulaganja u mitrovačke sportiste, ostvarivanje kontakata sa prestavnicima međunarodnih sportskih organizacija, ali i razvoj sporta kao najbolje promocije grada.

 

You May Also Like