Sremska Mitrovica – U organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Kabineta predsednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske privredne komore i Hrvatskog udruženja poslodavaca, 2. i 3. aprila u Opatiji će se održati drugi po redu „Brown forum“ pod nazivom „Privredne mogućnosti na nivou opština“.

Nakon uspešno održanog „Brown foruma“ prošle godine u Dubrovniku, ove godine u Opatiji će se okupiti predstavnici lokalnih uprava i samouprava, kao i poslovni ljude iz regije i SAD-a. Jedan od učesnika Foruma je i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, kao jedan od predstavnika 15 najuspešnijih gradova Jugoistočne Evrope.

Cilj foruma je da se prenesu pozitivna iskustva o tome na koji način predstavnici lokalne uprave i samouprave mogu promovisati održivi privredni rast. Uz podršku lokalnim poduzetnicima, stranim i domaćim investitorima staviće se u pogon dostupni resursi kako bi ih privukli u većem broju u vlastite opštine, gradove i županije.

Forum pruža jedinstvenu priliku za predstavnike lokalnih vlasti i poslovne lidere iz Jugoistočne Evrope da zajedno sa kolegama iz SAD razmene znanja i iskustva, kako bi unapredili privredu i učinili je atraktivnijom za strane investicije i trgovinu.

You may also like