Mitrovica atraktivna lokacija za nova ulaganja

Sremska Mitrovica – Cooper Standard, jedan od vodećih svetskih dobavljača delova za automobile, planira da proširi svoju proizodnju i u Srbiji, a jedna od potencijalnih lokacija Cooper Standard-a u Srbiji je Sremska Mitrovica.

Cooper Standard planira da uzme u zakup fabriku od 7.000 m2 i u njoj zaposli oko 300 ljudi u 2013. godini, sa mogućnošću proširenja ove fabrike za još 10.000 m2 u 2014. godini.

Piter Gaska, Generalni menadžer Cooper Standard-a zadužen za poslovanje ove kompanije u Poljskoj, Rumuniji i sada u Srbiji je rekao: „Posle sastanka sa Gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem, sigurni smo da ovaj Grad ima mogućnosti da ispuni sva očekivanja Cooper Standard-a. Prilikom posete osetili smo veoma dobru poslovnu atmosferu. Biti u Srbiji, će omogućiti mojoj firmi da raste i da postane konkurentnija u Evopi u narednih nekoliko godina. Kada dodamo fabriku u Srbiji Cooper Standard će raditi u 20 zemalja širom sveta uključujući: Austriju, Beligiju, Brazil, Kanadu, Kinu, Češku Republiku, Francusku, Italiju, Indiju, Japan, Koreju, Meksiko, Holandiju, Poljsku, Tajland, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke države.“

Cooper Standard sa sedištem u Mičigenu, je vodeći svetski dobavljač sistema i komponenti za automobilsku industriju. Ova kompanija proizvodi: tela zaptivnih sistema, tečnosti za rukovanje sistemima i antivibracione sisteme.

 

You May Also Like