Sremska Mitrovica – Sajam poljoprivredne, šumarske, građevinske mehanizacije i opreme za povrtarstvo, održava se u opštini Komenda u Sloveniji, od 30. marta do 1. aprila.

Drugi po veličini Sajam poljoprivrede u Sloveniji posetiće oko 50 predstavnika Sremske Mitrovice, predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača Srema, Udruženja voćara „Fruškogorci“, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića.

Gradonačelnik Nedimović će se za vreme Sajma sresti sa gradonačelnicima iz pet slovenačkih gradova, uključujući i Zorana Jankovića, gradonačelnika Ljubljane.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača Srema kažu da je ovo prvi put da putuju na Sajam van zemlje, pa im kontakti sa inostranim proizvođačima hrane, mehanizacije i savremene tehnike mnogo znače. Na ovom Sajmu, poljoprivredni proizvođači predstaviće sremske stočare, ratare, voćare, ali i sve ostale razvijene grane privrede u Sremu.

Da je zadovoljstvo predstojećom posetom Sloveniji veliko, svedoče i članovi Udruženja voćara „Fruškogorci“, koji se nadaju uspešnoj saradnji, kako sa Gradom Sremska Mitrovica, tako i sa mnogim razvijenim slovenačkim gradovima i opštinama.

You may also like