I spetembar na plaži

Sremska Mitrovica – Kupališna sezona na gradskoj plaži, na radost svih kupača, sudeći po vremenskoj prognozi trajaće do kada je i predviđena, do 30. septembra.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru će imati vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za 0.8ºC na jugoistoku do 1.2ºC na severu zemlјe u odnosu na višegodišnji prosek. U Sremskoj Mitrovici i predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.2ºC.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima višim za oko 1.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Sremskoj Mitrovici i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 25.2ºC.

 

I tokom septembra meseca četiri dnevna i dva noćni čuvara obezbeđivaće plažu, a za sigurnost kupača brinuće četiri spasioca na kopnu i jedan na spasilačkom čamcu na vodi, kao i stacionirana medicinska služba Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“, pored svakodnevnog održavanja higijene na plaži,  i tokom septembra vršiće i dezinfekciju peska svaka dva dana, a Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica vršitiće analizu savske vode jednom nedeljno.

 

You May Also Like