I mitrovački advokati sutra u štrajku

Sremska Mitrovica – Upravni odbor Advokatske komore Srbije doneo je odluku o obustavi rada svih advokata u Srbiji u utorak, 12. juna, povodom napada na advokata Nenada Vukasovića.

Vukasović, nekadašnji branilac Zvezdana Jovanovića koji je osuđen zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, napadnut je u petak 8.juna u svojoj kancelariji, kada su mu dva napadača bacili kiselinu u oči.

U saopštenju Advokatske komore Srbije navodi se da u utorak, 12. juna advokati neće postupati ni u jednoj pravnoj stvari, bez izuzetka, kod sudova i drugih državnih organa u zemlji.

Iz Komore su pozivali sudove i druge državne organe u Srbiji da podrže protest advokata Srbije, te da zbog obustave rada 12. juna u postupcima advokati, kao njihovi punomoćnici, odnosno branioci ne trpe posledice.

Kako se dodaje u saopštenju Advokatske komore Srbije, advokati napad na Vukasovića doživljavaju kao napad na svakog od advokata u Srbiji pojedinačno i advokatsku profesiju u celini.Advokatska komora Srbije je izrazila najoštriji protest povodom napada na Vukasovića i udrožavanje njegovog života.

 

You May Also Like