Grčka i dalje najpopularnija kod Mitrovčana

Sremska Mitrovica – Građani Sremske Mitrovice, ovogodišnju letnju sezonu uglavnom će provesti u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, ali je interesovanje veliko i za vikende u banjskim centrima i na planinama u Srbiji.

Povoljne cene su glavni razlog velikog interesovanja mitrovačkih turista za Grčku, kažu u agencijama. U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od 120 do 450 evra, u zavisnosti od toga da li je prevoz autobusom ili avionom.

Za građane koji još nisu odlučili gde će provesti leto, u agencijama imaju veliku ponudu “Last minute” putovanja, koja su i preko 20 odsto jeftinija.

U agencijama navode da je Grčka bila tradicionalno najatraktivnija destinacija za letovanje u predsezoni maju i junu, a tako će biti i u septembru jer u tom periodu turisti mogu letovati oko 10 dana za 50 do 160 evra.

Putnici iz Sremske Mitrovice se interesuju i za Španiju, Maltu i Crnu Goru, a nešto manje za Tunis i Egipat zbog straha da su nebezbedni, ali i sve manjeg broja turističkih agencija koje te destinacije imaju u ponudi.

Turistički aranžmani u većini agencija, u Sremkoj Mitrovici, pored plaćanja u kešu, mogu da se plate i putem administrativne zabrane, gde je neophodno 30 odsto aranžmana ulatiti odmah, a ostatak se palaća na rate, broj rata zavisi od agencije do agencije.

Ima i onih turista koji se već početkom februara i marta odluče za destinaciju gde će provesti letnji odmor, pa samim tim imaju i dosta vremena da do odlaska na letovanje putovanje i otplate.

Uprkos ekonomskoj krizi, u Sremskoj Mitrovici ima i onih turista sa istančanim ukusom i dubokim džepom, koji se odlučuju za interkontinentalna letnja putovanja, i spas od gradske žege traže na Baliju, Kubi, Mauricijusu i sličnim atraktivnim letovalištima.

 

 

 

 

 

You May Also Like