Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović u pratnji gradskih zvaničnika dans je obišao proizvodni pogon novoizgrađenog preduzeća Termoprodukt RS-1, u industrijskoj zoni.

Osnovna delatnost Termoprodukta je proizvodnja cevaka, izolacionog materijala za grejanje i vodu, a u planu je i proizvodna linija za staklenu vunu.

Kako je ovom prilikom rekao generalni direktor Termoprodukta Gajo Krunić, fabrika je građena uz pomoć Ministarstva ekonomije, ali i uz veliku podršku lokalnih vlasti.
Gradonačelnik Branislav Nedimović naglasio je značaj ulaganja u Sremsku Mitrovicu, jer je Grad spreman da stvori infrastrukturne uslove za ovakve i slične investicije. Ovo je ujedno i povod da se u grad ulaže još više, u saradnji sa domaćim i stranim investitorima.

Svoje proizvode najviše izvoze u Nemačku i Austriju, ali sarađuju i samnogim domaćim firmama. Vrednost investicije zajedno sa novom proizvodnom linijom iznosi oko dva miliona evra, dok je prosečna plata radnika u Termoproduktu oko 400 evra.

Nakon predstavljanja proizvodnog pogona i najavljivanja novog projekta uz proširenje proizvodnje, „Termoprodukt“ čeka i zvaničan početak sa radom u narednom periodu.

You may also like