Gorivo skuplje na nekim pumpama

Sremska Mitrovica – Gorivo na nekim pumpama u Srbiji je poskupelo, benzin je skuplji za oko dva i po dinara, a dizel do četiri dinara po litru, izjavio je predsednik Udruženja vlasnika privatnih benzinskih pumpi Miroslav Velicki.

On je rekao da su naftni derivati za toliko prethodno poskupeli u veleprodaji i dodao da se očekuje povećanje cena goriva i na ostalim pumpama tog udruženja.

Do novog poskupljenja naftnih derivata moglo bi doći krajem januara ili početkom februara, zbog usklađivanja akciza na naftne derivate sa rastom maloprodajnih cena u prošloj godini koje je iznosilo oko sedam odsto. Naftna industrija Srbije (NIS) nije menjala cene motornog goriva na svojim benzinskim stanicama od decembra prošle godine, kažu u NIS-u. „Lukoil Srbija“ neće u skorije vreme povećavati cene benzina, ali je za vikend moguće poskupljenje dizela D-2, ističu u toj kompaniji, dok u OMV-u kažu da je to preduzeće danas na pojedinim benzinskim stanicama podiglo cene dizela D-2 za nesto više od pola dinara po litru.

You May Also Like