Godinu dana od pogibije Darka Radovanovića

Sremska Mitrovica – Danas se navršava tačno godinu dana od kada je u teškoj saobraćajnoj nesreći tragično nastradao pevač Darko Radovanović.

Nesreća se dogodila na obilaznici oko Beograda na delu puta između Ostružnice i Obrenovca.

Darko Radovanovic je rođen 21.09.1975. godine u Novom Sadu, gde živi samo dva meseca, a zatim menja mesto boravka, prvo Bosna (mesto Žepče) a potom se nastanjuje u Obrenovcu (tačnije mesto Stubline). Peva od kada zna za sebe, kažu; prvo je propevao, pa tek onda protrčao.

U drugom razredu Osnovne škole osvaja prvo mesto na Republičkom takmničenju školskih horova kao najmlađi i najbolji solista. U Kragujevcu, na takmičenju Izvornih pesama osvaja prvo mesto van konkurencije kao najmlađi učesnik. U žiriju su bili: Bora Nikolić, Branimir Đokić. Posle završene Osnovne škole u Stublinama, upisuje Srednju školu u Obrenovcu ali i dalje učestvuje na raznim takmičenjima.

Kao srednjoškolac sa drugovima osniva rok grupu “Nebeski jahači”, međutim, kao što znamo, ta vrsta muzike kod nas slabo prolazi, te se nakon kraćeg vremena grupa rasformirala. Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet fizičke kulture u Beogradu. 1999. godine postaje član gupe “Cvaka cvak”, tj. sadašnji “Mega Mix bend” i sa njima radi punih pet godina. Na takmičenje za pesmu “Beovizije”, pojavljuje se 2003. godine uz podršku pevača Zdravka Čolića.

Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio stanicama. Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”. Nakon napornog rada od 12 godina, uspeva da objavi svoj samostalni CD i konačno peva onu vrstu muzike koju je želelo. Sniman je u studiju Zorana Radetića uz podršku njega kao producenta CD sadrži 10 novih numera i dve sa festivala “Beovizije”.

Darko Radovanović ostaće upamćen po dobrim pesmama, vedrom duhu i ljubavi prema poslu u kome je uživao i porodici koju je obožavao. Iza sebe je ostavio suprugu Maju i ćerkicu Laru.

Sahranjen je 14. juna 2011. godine na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici u prisustvu mnogobrojne rodbine, prijatelja i kolega.

You May Also Like