Falsifikat šampona za bebe

Leskovačka fabrika „Nevena“ upozorila je da su se na tržištu pojavili plagijati njihovog bebi-šampona. Iz ove fabrike su  upozorili  da se na tržištu pojavio plagijat bebi-šampona koje proizvodi „Fobas“iz Skoplja. Ovaj traženi brend po licenci švajcarske kuće „Greter“, leskovačka „Nevena“ proizvodi od 1988. godine. Rukovodstvo leskovačke fabrike tužilo je preduzeće „Fobas“ iz Skoplja i „Andros“ iz Ohrida zbog falsifikata dok je „Greter“ poveo spor sa makedonskim Zavodom za zaštitu intelektualne svojine zbog „ćutanja administracije“.

– Prve analize koje je obavila laboratorija makedonskog Instituta za javno zdravlja pokazale su da plagijat bebi-šampona „kosili“ koji proizvodi firma „Fobas“ iz Skoplja, sadrže bakteriju iz roda pseudomonas.

Na zvaničnom sajtu Državnog sanitarnog i zdravstvenog inspektorata piše da je ovaj plagijat kancerogen i da se povlači iz prodaje. Takođe su naveli da će sve zatečene količine uništiti.

U našoj zemlji do sada nije pronađen nijedan plagijat makedonskih proizvođača, ali upozoravaju se roditelji da obrate pažnju šta kupuju na pijačnim tezgama, jer pakovanje proizvoda namerno liči na orginal, s tim što je znatno jeftiniji.

 

 

You May Also Like