Dva požara sa velikom materijalnom štetom

Sremska Mitrovica – U jučerašnjem požaru u potesu Jarkovci, Opština Stara Pazova, izgoreo je kukuruz na 23 hektara zemlje, vlasništvo AD “Napredak”. Materijalna šteta iznosi oko 720.000 dinara. Do požara je došlo usled varnice na kombajnu, prilikom vršidbe kukuruza, saopštila je mitrovačka policija.

Požar iz dvorišta vikendice kod Slankamenačkih Vinograda, Opština Inđija, nastao paljenjem suve trave, lišća i granja  proširio se na okolne parcele. Izgorelo je više desetina stabala voća i jedan objekat pokriven azbestnim pločama. Materijalna šteta iznosi oko 300.000 dinara.

Policijska uprava upozorava građane da je na području Srema, povećan broj požara kojima je uzrok ljudska nepažnja. Zakonom o zaštiti od požara strogo je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Zaprećene kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

Pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici kažnjavaće sve one, koji izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.

 

You May Also Like