DS Sremska Mitrovica čeka republičku vlast

Sremska Mitrovica(audio prilog) – Gradski odbor Demokratske stranke Sremska Mitrovica sazvao je danas konferenciju za štampu, povodom jučerašnjeg potpisivanja koalicije u Sremskoj Mitrovici između Grupe građana Branislava Nedimovića – Vredna Mitrovica, Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

Na konferenciji za štampu prisutnim novinarima obratio se predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Prodanović, i na samom početku svog izlaganja rekao da za Demokratsku stranku ova koalicija nije nikakvo iznenađenje i novost , “ Sadašnji gradonačelnik prošli put je izabran za gradonačelnika u koaliciji Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke, i očekivalo se posle ovih izbora da će napraviti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Demokratkom strankom Srbije”, rekao je Prodanović.

http://www.youtube.com/watch?v=o7UdacmbWe0&feature=youtu.be

Na pitanje novinara  da li postoji mogućnost koalicije SNS i DS, Prodanović je rekao da  u ovom trenutku nije bilo razgovora sa SNS, jer su razgovori o koaliciji počeli odmah posle drugog izbornog kruga između Grupe građana – Vredna Mitrovica, Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

”Mnogo toga će zavisiti od toga kako  kako će se formirati republička Vlada.Mi ostajemo u čvrstom dogovoru sa SPS-om. Čekamo da se formira jedna jaka Republička Vlada i da krenemo u rešavanje problema građana i da nakon toga rešavamo i probleme kada je u pitanju lokal u Sremskoj Mitrovici” ,dodao je Aleksandar Prodanović .

Rok za sazivanje konstitutivnih sednica lokalnih skupština je 15 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora.Očekuje se da će se ova sednica u Sremskoj Mitrovici održati do kraja jula do kada će se formirati i Republička vlast.

Za većinu je potrebno da vladajuća koalicija ima 31 odbornika u skupštini grada Sremska Mitrovica i ukoliko Demostranska Stranka uđe u pregovore, Aleksandar Prodanović je rekao da će DS tražiti mesto gradonalčenika.

You May Also Like