Sremska Mitrovica – Godinama unazad, Dragan Milošević iz Mačvanke Mitrovice, zaposlen kao viši medicinski tehničar u SANA klinici, nadomak Minhena, zajedno sa bratom Goranom Žderićem, takođe iz Mačvanske Mitrovice, organizuje dopremanje humanitarne pomoći Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. Ovih dana stigla je vredna donacija koja se sastoji od dva aspiratora sa stalkom, 6 inhalatora – pokretnih, 12 posuda za urin sa držačem, 700 jednokratnih špriceva, veće količine rezervnih plastičnih cevi i 20-tak prekrivača,jastuka i uniformi.

Aparati će biti postavljeni na odeljenja Internističke službe (plućno,dečije,koronarnu jedinicu) i Službi ORL, a služiće za lečenje pacijenata sa disajnim i plućnim komplikacijama.

Danas je Opštu bolnicu Sremska Mitrovica posetio Goran Žderić  i zvanično predao donaciju vd direktoru Prim.dr Goranu Iviću, koji je tom prilikom,između ostalog, rekao da je ovo već peti put u poslednjih desetak godina da dve nemačke klinike posredstvom Dragana Miloševića i Gorana Žderića, pomažu Opštu bolnicu.

“U prethodnim donacijama dobili smo monitore, instrumente za operacione sale, uniforme. Sada su to aspiratori i mobilni inhalatori koje bolnica do sada nije imala. Stoga je ova pomoć još značajnija jer će doprineti obnavljanju bolničke aparature i poboljšanju kvaliteta pruženih usluga pacijentima sa respiratornim tegobama i plućnim oboljenjima“, rekao je Ivić.

Zahvalivši se na pomoći, dr Ivić je posebno istakao kako u ovom slučaju pojedinci pokazuju društvenu odgovornost i humanost.

Goran Žderić  je u ime donatora, podsetio da ovo nije prva, a ni poslednja pomoć mitrovačkoj bolnici. Ovakav vid humanitarne saradnje nastaviće se i ubuduće.“ Veliko je zadovoljstvo kad ste u  mogućnosti da  pružate pomoć, jer je ovo naša bolnica, naši najbliži i prijatelji ovde žive, a posebna satisfakcija je činjenica da se  ljudi u našoj porodici bave zdravstvenom strukom“ rekao je prilikom današnje posete bolnici, Goran Žderić.

 

 

You may also like