Sremska Mitrovica – U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija za novinare na kojoj su rezimirani rezultati rada iz 2011. godine u oblastima primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Tom prilikom, Nataša Kopčić, načelnik Uprave za zdravstvo, rekla je da je samo u prošloj godini Grad u primarno zdravstvo uložio skoro 20 miliona dinara, a u ovoj je posebno opredelio pet miliona za uređenje krova Opšte bolnice.

Razvijenost zdravstvene službe i njena dostupnost stanovništu, bio je jedan od prioriteta rada mitrovačkog Doma zdravlja, koji je po oceni ministrstva najbolji u Srbiji. Direktor Doma zdravlja, dr Nada Zec Petković, rekla je da su u sklopu ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu u prošloj godini bila važna infrastrukturna ulaganja, ali i učešće u mnogim projektima.

Prim. dr Miroslav Kendrišić, direktor Opšte bolnice, kaže da se Opštoj bolnici uvode nove tehnologije i osposobljava stručni kadar, što doprinosi pouzdanoj dijagnostici kraćem prosečnom ležanju koje je u mitrovačkoj bolnici oko pet dana.

You may also like