Branislav Nedimović drugi put izabran za gradonačelnika

Sremska Mitrovica – Nakon održavanja konstitutivne sednice Skupštine grada Sremska Mitrovica, koja je ujedno bila i prva sednica novog gradskog parlamenta, održana je i druga sednica Skupštine grada.

Na dnevnom redu Skupštine grada bio je Izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova gradskog veća, Predlog rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska i administrativna pitanja , Predlog rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za statutarna pitanja i propise kao i Predlog rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova mandatno-imunitetne Komisije Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Za gradonačelnika Sremske Mitrovice, skupšinskom većinom, po drugi put izabran je Branislav Nedimović, dok ja za njegovog zamenika izabran je Tomislav Janković.

Nakon održane sednice, novi-stari gradonačelnik Sremske Mirtovice, rekao je : „Posle dva meseca čekanja izabrali smo izvršne organe lokalne samouprave. Prioriteti ostaju isti, rešavanje problema nezaposlenosti pre svega kroz Grinfild investicije, mogi sada znaju za nas, lakše je nego pre četiri godine. Imamo problem sa ekonomskom krizom, kao i svuda u Srbiji, trudićemo se za se izborimo sa tim, ali pre svega,  glavni akcenat bacio bih na poljoprivredu, jer mislim da je doslo vremem, konačno da se na pravilan i kvalitetan način interveniše u svim našim selima, kako bi svi naši poljoprivredni proizvođači živeli mnogo kvalitetnije nego danas, a pogledajte suša je oko nas, moramo odmah da se uhvatimo u koštac sa problemom“.

Za članove Gradskog veća izglasani su Boško Nikolić, Radmila Budičević, Ljiljana Božić, Bogdan Ćosić, Nenad Vukmir, Borislav Kolarić, Miroslav Liščević, Momir Gajić i Stevan Savčić.

Mesto predsednika Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Skupštine grada Sremska Mitrovica, povereno je Milovanu Kovačeviću, dok je mesto zamenika predsednika, povereno Jeleni Kajić.

U Komisiju za statutarna pitanja i propise Skupštine grada Sremska Mitrovica za predsednika je imenovan Vasilije Radosavljević, dok je za zamenika predsednika imenovan Vladimir Sanader.

Za predsednika Mandatno-imunitetne komisije Skupštine grada Sremska Mitrovica izabran je Nebojša Draganović, a za zamenika predsednika Dejan Teodosić.

 

You May Also Like