Baklja Olimpijskih igara učenika stiže u Sremsku Mitrovicu

Sremska Mitrovica – Olimpijske igre učenika Srbije najmasovniji su sportski događaj u Srbiji. Ove godine Sremska Mitrovica će biti domaćin IX olimpijskih sportskih igara za učenike iz čitave Srbije, u periodu od 9. do 15. maja.

Na ovogodišnjoj Školskoj olimpijadi učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, pobednici na okružnim i međuokružnim takmčenjima na teritoriji Srbije.

Na IX olimpijskim sportskim igrama učestvovaće oko 4000 učenika i 500 nastavnika i profesora.

Prema rečima organizatora Školske olimpijade cilj ove sportske manifestacije je da se mladima u školama, bez obzira na fizičke sposobnosti, dočara duh sportskih igara, negovanja i razvijanja prijateljstva kao i međusobnog poštovanja i tolrancije bez obzira na nacionalnost, veru, pol.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi u Mitrovici takmičenja će se održavati na 14 sportskih terena, od kojih je 11 zatvorenog tipa, a tri otvorenog. Učesnici će se takmičiti u 11 sportskih disciplina, ekipnim, pojedinačnim i promotivnim sportovima – košarka, rukomet, odbojka, mali fudbal, stoni tenis, atletika, sportska gimnastika, plivanje, streljaštvo, džudo i kajak.

Gradovi domaćini biće Šid za stoni tenis, Inđija za streljaštvo, Ruma za džudo i Beograd za plivanje.

Olimpijske sportske igre učenika Srbije organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom prosvete i nauke i strukovnim granskim savezima

 

You May Also Like