Asfaltiranje u Vardinom naselju privodi se kraju

Sremska Mitrovica – Radovi na asfaltiranju prilaznog puta Vardinom naselju u Mesnoj zajednici „Laćarak“ privode se kraju.

Boško Umetić, predsednik saveta Mesne zajednice „Laćarak“, kaže da će se asfaltiranjem ovog puta dužine oko 700 metara rešiti višedecenijski problem meštana Laćarka koji žive u Vardinom naselju.

Pored neophodnih novčanih sredstava za ovo asfaltiranje, koje je izdvojio Grad Sremska Mitrovica preko Direkcije za izgradnju grada, bile su neophodne i dozvole Železbice Srbije, jer se ovaj put nalazi uz prugu.

Milan Maksimović, direktor Direkcije za infrastrukturu u Železnicama Srbije, rekao je da su ovi radovi vrlo bitni kako za meštane Vardinog naselja, tako i za mestane celog Laćarka, i da mu je izuzetno drago što su Železnice Srbije učestvuju u ovom projektu.

Želežnice Srbije dale su svoje zemljište u dužini od oko 700 metara i saglasnost na projektni zadatak.

Pored toga što  put povezuje Vardino naselje sa Laćarkom, ovaj put će biti u sklopu budućeg uređenog voznog stajališta u Laćarak. Modernizacijom koloseka, revitalizacijom pruge, vozovi će opet stajati u Lacarku, a moderno stajalište će imati dva perona i podhodnik.

 

You May Also Like