Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica već nekoliko meseci, zajedno sa Agencijom za civilno vazduhoplovstvo, radi na projektu izgradnje heliodroma na prostoru aerodroma u Velikim Radincima.

Grad će investirati u izgradnju, a Agencija za civilno vazduhoplovstvo obezbeđuje neophodnu dokumentaciju. Prema rečima mitrovačkog gradonačelnika Branislava Nedimovića, inspektori Agencije za civilno vazduhoplovstvo već su bili u Velikim Radincima i Grad je dobio rešenje kojim je utvrđeno koje sve uslove još treba ispuniti. Očekuje se da će na proleće Radinci dobiti heliodrom.

Heliodrom je izuzetno važan sa aspekta privlačenja stranih investitora.

Naime u Sremskoj Mitrovici se već događalo da su vlasnici stranih kompanija želei da helikopterom dođu u Mitrovicu, ali to nije bilo moguće.

„Kada imate prednost u vidu heliodroma, sigurno je da postajete veća konkurencija drugima na teritoriji na kojoj vodite bitku za investitore, a to je prostor Srema i nekih drugih regiona“, objašnjava gradonačelnik Nedimović.

Na sreću, na aerodromu u Velikim Radincima postoje dobro opremljene prostorije, a u slučajevima dolazaka stranaca biće obezbeđeno povremeno prisustvo mobilne carine i policije.

 

You may also like