Sremska Mitrovica – Nakon brojnih gradova u Srbiji, ekipa emisije “Tаlаsаnje”, koja se emituje na Radiju Beograd 1 u okviru emisije “Karavan”, posetila je i Sremsku Mitrovicu.

Uživo, sa mitrovačkog Trga Ćire Milekića, u periodu od 10:00 do 18:00 časova, biće realizovana emisija “Talasanje”, u kojoj će ekipa Radio Beograda 1 ugostiti brojne poznate Mitrovčane.

Sremsku Mitrovicu i znamenite Mitrovčane predstavljaju poznati književnici Mirjana Marković i Nedeljko Terzić, slikar Dragan Martinović – Martin, poznati kajakaš Ognjen Filipović, poznati Zvezdaš Nikola Topić – Karasi, kao i mladi glumac i režiser Stefan Tajbl.

O kulturnim bogatstvima i turističkim potencijalima Mitrovice govore Ljubiša Šulaja i Tanja Jestretić iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Slobodan Simić upravnik SRP “Zasavica”, a gost Radija Beograd 1 biće i predsednik gradske Skupštine Milan Kovačević.

Svi će oni Mitrovicu predstaviti na zanimljiv način i iz drugačijeg ugla, gde će biti predstavljeni kulturni i sportski život, turistički potencijali i sve druge lepote našeg grada.

Urednice emisije i voditeljke Mirjаnа Nikić i Elizаbetа Arsenović, u šetnji ulicаmа prestonice Sremа, nekаdšnjeg vаžnog strаteškog i ekonomskog centrа Rimske imperije – Sirmiumа, predstaviće slušaocima Mitrovicu na poseban način.

Trosatni program na Radiju Beogad 1 „Talasanje“ sastoji se od kraćih emisija „Šetnja“, „Pusti priču“ i „U ovom trenutku“, gde se, kroz razgovore sa brojnim sagovornicima, predstavljaju gradovi u Srbiji.

Ovoga puta, urednici emisije želeli su slušaocima da predstave Sremsku Mitrovicu, kao grad sa bogatom istorijom, brojnim kulturnim znamenitostima, manifestacijama i poznatim ličnostima koje su obeležile različite epohe grada.

 

You may also like