Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je potpisan ugovor između predstavnika Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći prognanim i interno raseljenim licima i izabranih korisnika “Pomoći za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica otkupom seoskih kuća sa okućnicom u 2011. godini” na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Vasilija Brocić, načelnica Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove, povodom potpisivanja ovog ugovore rekla je:

“U organizaciji Pokrajinskog fonda za izbegla, prognana i raseljena lica raspisan je oglas za otkup seoskih domaćinstava na teritoriji Vojvodine. Danas smo u Sremskoj Mitrovici povodom potpisivanja ugovora između pokrajinskog fonda i izabranih korisnika. Izabranim izbegličkim porodicama kupljeno je 18 kuća na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.”

„Ovo je samo jedan od projekata koje organizuje Pokrajinski fond, Republički komeserijat i Grad Sremska Mitrovica , a u prethodnom period, sličnim projektima skućeno je više od 75 izbegličkih porodica , dok je isitom broju porodica pružena pomoć u građevinskom materijalu, ogrevu i drugim neophodnim potrebštinama.“

You may also like