VRBAS – Izvor:Blic – Dve petnaestogodišnje bliznakinje, noćas oko 22 časa, su smrtno stradale na otvorenoj pruzi između naselja Vinogradi i izletišta Provalija kod Vrbasa, nakon što je na njih naleteo voz.

Za sada se ne zna kako su se devojčice, koje žive u blizini mesta stradanja, našle na pruzi u trenutku prolaska voza. Prema nezvaničnim informacijama sestre S.I. i S.I. su neposredno pre nesreće sa drugaricom izašle da izvedu psa u šetnju koji je takođe stradao.
Voz se kretao iz pravca Subotice prema Novom Sadu, a na devojčice je naleteo u blizini nadvožnjaka kod “strelišta”. Treća devojčica se vratila kući, pa je njena porodica obavestila policiju. Služba hitne pomoći i policija, koji su ubrzo došli na lice mesta, zatekli su stravičan prizor. Dežurni u službi hitne pomoći kažu da se odavno nisu susreli sa ovakvom tragedijom. Devojčice su maturantkinje, tek su zakoračile u život. Policijska istraga utvrdiće dalje detalje nesreće. Nakon što je saznala za nesreću, majci stradalih devojčica je pozlio pa je zadržana na lečenju, kažu u Hitnoj pomoći. Saobraćaj je bio obustavljen duže od četiri sata.
Na istoj pruzi, pre tačno godinu dana, stradala su i tri mladića starosti 23 do 25 godina. Na njihovo vozilo je na pružnom prelazu naleteo teretni voz. Tom prilikom teško je povređena i jedna osoba. Saobraćaj na tom delu pruge je još u prekidu.

You may also like