„Vodič kroz strategiju – Evropa 2020“

Sremska Mitrovica – Evropski pokret u Srbiji, uz podršku Fonda za otvoreno društvo, pripremio je publikaciju “Vodič kroz strategiju – Evropa 2020“. Promocija ove publikacije održana je u mitrovačkoj Gradskoj kući.

Pored predstavnika gradskih institucija i omladine Sremske Mitrovice, skupu je prisustvovao i gradonačelnik Branislav Nedimović. Moderator skupa bio je koordinator projekta Ivan Knežević, a na promociji su govorili autori tematskih oblasti u okviru “Vodiča“ – Jasminka Kronja i prof. dr Vlastimir Matejić.

“Vodič kroz strategiju Evropa 2020“ ima za cilj da poboljša informisanost i razumevanje prioriteta strategije Evropa 2020, kao i da doprinese unapređenju procesa planiranja i sprovođenja neophodnih reformi u procesu evropske integracije Republike Srbije.

Prema rečima autora, strategija Evropa 2020 predstavlja viziju kako obezbediti nova radna mesta i bolji život za građane. Osnovni cilj strategije je ekonomski razvoj EU zasnovan na znanju uz očuvanje životne sredine, visok nivo zaposlenosti, produktivnosti, socijalnog zbližavanja i uvezivanja.

You May Also Like