Sremska Mitrovica – Ulaganja u seosku infrastrukturu na teritoriji mitrovačke opštine se nastvaljaju. U toku je uređenje seoskog groblja u Grgurevcima gde se izvode radovi na rekonstrukciji centralne staze. Investicija je vredna 600 hiljada dinara, a sredstva za njenu realizaciju obezbedio je Grad Sremska Mitrovica.

Kompletna rekonstrukca centralne staze kroz seosko groblje od najvećeg je značaja za meštane Grgurevaca. Sada će kažu, imati lakši pristup toj lokaciji, što ranije nije bio slučaj, pogotovo tokom zimskih meseci.

“U lošim vremenskim uslovima od atmosferskih voda nije se moglo prići seoskom groblju na adekvatan način, sada je taj problem rešen”, kaže Ilija Vasilić, meštanin Grgurevaca

Uređenje seoskih grobalja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica biće nastavljena do kraja godine. U nekim selima to će biti rekonstrukcija prilaznih staza a prema najavama nadležnih u planu je i izgradnja novih i adaptacija postojećih česmi.

“U svakom slučaju investicija je vrlo značajna za seoske mesne zajednice koje same iz svojih sredstava nisu u prilici da radove ove vrste same realizuju”, istakao je Bojan Gavrić, direktor Direkcije za izgradnju Grada.

Sredstva u iznosu 600 hiljada dinara koliko je bilo potrebno za uređenje prilazne staze u grgurevačkom groblju obezbedio je Grad Sremska Mitrovica sa ciljem da se pomogne seoskim Mesnim zajednicama u rešavanju manjih infrastrukturnih problema.

“Ideja je da se selima pomogne na tim manjim infrastrukturnim radovima i da se tako omogući meštanima da posete groblja i da nesmetano pririđu određenim lokacijama”, istakao je Boško Umetić, pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i