Sremska Mitrovica – Prošlog vikenda (petak i subota) u Sremskoj Mitrovici u auto školi „AUTOAS“ održan je treći sastanak izdavačkog odbora ZAJEDNICE AUTO ŠKOLA SRBIJE, u vezi izrade i izdavanja novog priručnika za teorijsku nastavu kandidatima za vozače.
Zajednica je početkom ovog meseca dobila zeleno svetlo za izradu ovog priručnika od AGENCIJE ZA SIGURNOST SAOBRAĆAJA, koja je na osnovu Zakona, nadležna za objavljivanje stručne literature iz oblasti osposobljavanja vozača.
Na ovom sastanku je utvrđen sadržaj i forma priručnika za teorijsku nastavu kandidatima za vozače svih kategorija, a na osnovu propisanog programa.
Zajednica je na ovom satanku izvršila i izbor autora priručnika za vozače. Izbor profesora sa saobaćajnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Niša te saobraćajnih inženjera i osoba drugih zanimanja koja se dugo godina bave obukom vozača garantuje kvalitet priručnika. Svi izabrani autori imaju svoja ranija izdanja iz ove oblasti bilo kao autori ili koautori.
Za autore, ovog najnovijeg priručnika koji će se koristiti za teorijsku nastavu kandidatima za vozače, izabrani su:
Prof. dr Svetozar Kostić, redovni profesor, na Fakultetu tehničkih nauka, Novi Sad,
Prof. dr. Krsto Lipovac, redovni profesor, Policijske Akademije, u Beogradu,
Dr Zoran Lalić, Visoka škola za menadžment u saobraćaju, Niš,
Petar Rašeta, dipl.inž.saobr. Saobraćajno tehnički centar, Apatin
Vojislav Ilić, dipl.inž.saobr. prof. srednje saobraćajne škole u penziji, vlasnik auto škole, Artim, Propkuplje,
Ljubomir Stefanović, inž.maš. vlasnik auto škole Autoas, Sremska Mitrovica
Branislav Stefanović, vaspitač, instruktor, auto škola Autoas, Sremska Mitrovica i
Lazar Jeremić, saobraćajni tehn. Auto škola Alfa, Novi Sad.
Autori su dužni da u roku od dva meseca završe materijal za priručnik a Zajednica planira u sledećih mjesec dana da izda prvo izdanje.
Pored priručnika pomenuti autori će izraditi i plan i program teorijske i praktične nastave za sve kategorije, prema novim pravilnicima, namenjen svim članicama Zajednice.

Piše: Ljubomir Stefanović, inž.
Vlasnik auto-škole „AUTOAS“, Sr.Mitrovica

Možda Vam se svidi i