Sremska Mitrovica – Članovi Nezavisnog sindikata policije stupiće u četvrtak, 3. Februara sa početkom u 07,00 časova, u generalni štrajk, smanjenjem rada na zakonski minimum zbog lošeg materijalnog stanja pripadnika policije, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata.
Iz Nezavisnog sindikata je najavljeno da se očekuje, da će više od polovine zaposlenih u policiji stupiti u štrajk.
Štrajk podrazumeva minimalan rad policijskih organa. Zaposleni u policiji će doći uredno na posao, primiće obaveze i zadatke, nakon čega će obavestiti starešine da su u štrajku.
Policija će tokom štrajka intervenisati samo u slučaju ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu, i u slučaju dojava o teškim krivičnim delima.

Nezavisni sindikat policije zahteva, pored povećanja zarada zaposlenih u MUP-u za 40 odsto, hitno potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora po uslovima prihvatljivim za zaposlene do 5.maja 2011.godine, hitnu izmenu Zakona o policiji i adekvatno materijalno-tehničko opremanje policajaca.
Štrajk će trajati do potpunih ispunjenja zahteva i potpisivanja protokola sa Vladom i Ministarstvom unutrašnjih poslova.
U Sremskom okrugu, u štrajku učestvuju i Granični prelaz Sremska Rača i Batrovci.

You may also like