Sremska Mitrovica – Isplata prvog dela septembarskih penzija počeće u utorak, 11. oktobra za korisnike koji primanja dobijaju preko tekućih računa.

U sredu, 12. oktobra, počeće i isplata korisnicima koji primanja dobijaju na kućne adrese i trajaće pet dana, rečeno je u PIO fondu. Isplata penzija počinje za oko 1.350.000 penzionera iz kategorije bivših zaposlenih.
Iznosi na oktobarskim penzionim čekovima, koji se isplaćuju u novembru, trebalo bi da budu uvećani za oko 1,5 odsto, rečeno je u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića.

Prema podacima iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, prosečna penzija za korisnike iz kategorije bivših zaposlenih iznosi 23.435 dinara. Najniže penzije iznose 12.077 dinara. Penzioneri iz kategorija samostalnih delatnosti prosečno primaju 22.944 dinara, a penzionisani poljoprivrednici dobijaju 9.235 dinara.

Iz vlade podsećaju i da su od početka godine penzioneri u januaru dobili vanrednu povišicu od dva odsto, a penzionerima sa najnižim primanjima penzije su dodatno povećane za jedan odsto. Takođe, u aprilu redovnim usklađivanjem penzije su povećane za 5,5 odsto. Najavljeno je i da će do kraja godine poljoprivrednim penzionerima biti isplaćena poslednja rata duga, koja će prosečno iznositi oko 30.000 dinara.

You may also like