Sremska Mitrovica – Nezavisni sindikat policije nastavlja danas sa zakonskom obustavom rada, peti dan za redom.
Iz Nezavisnog sindikata navode da očekuju sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, na kome bi trebalo da se razgovara o povećanju plata, što je osnovni zahtev štrajkača.
Uz povećanje plata za 40 odsto, Nezavisni sindikat policije traži i nabavku novih uniformi i obuće, izmene određenih članova Zakona o policiji i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora.Najavljena je i konferencija za štampu, 7.februara u Policijskoj uprvi u Novi Sadu, povodom aktuelnog štrajka policije.
Štrajk je organizovan je uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno obezbeđen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava građana, ili ako dođe do neke situacije kada je ugrožena bezbednost.
Policajaci zaduženi za rad sa građanima, odnosno izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.
Za razliku od Nezavisnog sindikata policije, drugi reprezentativni sindikat – Policijski sindikat Srbije – ne podržava štrajk policije i smatra da treba sačekati odluku vlade o potpisivanju posebnog kolektivnog ugovora.

You may also like