Slab odziv građana u akciji „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

Sremska Mitrovica – U tradicionalnoj akciji „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, koju je AMS Srbije organizovao sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, od 21 . do 26. novembra ove godine besplatno je pregledano preko 10,000 vozila širom Srbije.

Prema preliminarnim rezultatima akcije, ove godine imamo značajno poboljšanje jer je procenat ispravnih vozila 68% u odnosu na 32% automobila kod kojih je zabeležena neka neispravnost. Nakon analize strukture neispravnosti, pokazalo se da u masi neispravnih vozila čak 35% ima neispravan kočni sistem, 18% vozila ima neispravan sistem za upravljanje, a 27% neispravne sisteme za osvetljavanje.

U poslovnoj jedinici Sremska Mitrovica pregledano je ukupno 115 automobila i kod 47 primećena je neka neispravnost.
Neispravan kočni sistem imalo je 35 vozila, neispravan sistem za upravljanje 4,neispravan sistem za osvetljavanje imalo je 16 automobila,i jos 7 automobila imalo je neku neispravnost.

Odziv građana Sremske Mitrovice bio je znatno manji, jer je u istom periodu prosle godine, u ovoj istoj akciji pregledano je preko 200 automobila.

You May Also Like

One thought on “Slab odziv građana u akciji „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

Comments are closed.