Sremska Mitrovica – Vreme za upis mitrovčana koji žele da polažu vozački ispit po starom zakonu polako ističe, jer u MUP-u najavljuju da će novi pravilnici, koje auto-škole očekuju još od 2009, biti usvojeni 15. januara.

Instruktor Ljubomir Stefanović iz Auto škole Auto As kaže za radio Ozon da novi pravilnici uskoro stupaju na snagu a kakva će biti njihova primenjivost videće se u narednom periodu, jedno je sigurno – dolazak do vozačke dozvole biće neuporedivo skuplji.

Prema novim informacijama, auto-škole će morati da povećaju cenu obuke koje su do sada iznosile od oko 30 000 dinara na cenu od 400 do 600 evra.Obuka budućih vozača po novim pravilnicima predviđa, trajanje teorijskih časova tri nedelje, takođe tri nedelje i časova vožnje, i jednu nedelju obuke o poznavanju pružanja prve pomoći.

Auto škole će po novom pravilniku, u okviru svog poslovanja imati tri zaposlena inspektora, najmanje tri vozila B kategorije u vlasništvu ili na lizing, poslovni prostor i učionicu sa kompjuterima za deset polaznika.Do polovine ove godine instruktore očekuju i licence tako da se očekuje da dobar deo Auto školi neće moći ispuniti sve zakonske uslove, pa će i budući vozači već od 15.januara morati voditi računa kojim Auto školama uplaćuju novac za polaganje.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik