Poslanici Skupštine Vojvodine su izabrali novu pokrajinsku vladu koja će imati 12 umesto dosadašnjih 17 sekretara.
Za predlog predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića glasalo je 80 poslanika vladajuće koalicije, 17 opozicionih poslanika je bilo protiv, dok se dvojica nisu izjasnila.
Sekretari spojenih sekretarijata su postali Milorad Đurić (kultura i obrazovanje), Tomislav Stantić (lokalna samouprava i međuregionalna saradnja), Atila Čengeri (zdravstvo i socijalna politika), Andor Deli (uprava, nacionalne zajednice i obrazovanje) i Dušanka Sremački (urbanizam, graditeljstvo i zaštita životne sredine).
Prethodno je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši konstatovao ostavke 10 sekretara, među kojima su, pored ponovo izabranih, bili i Ana Tomanova Makanova (informisanje), Boris Barjaktarović (međuregionalna saradnja), Novka Mojić (socijalna politika i demografija), Zoltan Jegeš (obrazovanje) i Slobodan Puzović (zaštita životne sredine i održivi razvoj). Svoje resore zadržali su Ištvan Pastor (privreda), Daniel Petrović (poljoprivreda), Dragoslav Petrović (nauka i tehnološki razvoj), Radoslav Striković (energetika i mineralne sirovine), Modest Dulić (omladina i sport), Miroslav Vasin (rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova) i Jovica Djukić (finansije).
Jedan od bivših sekretara, Zoltan Jegeš, izabran je za zamenika rukovodioca u Sekretarijatu za upravu, nacionalne zajednice i obrazovanje, dok će izbor preostala četiri, kao i potpredsednika Vlade Vojvodine, biti na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine Vojvodine.
Pajtić je u obrazloženju svog predloga ponovio da se ne radi o rekonstrukciji, već redukciji Vlade Vojvodine, jer bi rekonstrukcija značila da nije zadovoljan radom pojedinih sekretara ili prelazak na neki drugi razvojni program, što nije slučaj.

You may also like